Tefal, te mindenre gondolsz?
A teflon sütőedények elsőszámú előnye, hogy a speciális bevonat révén kevesebb zsiradékra van szükség, illetve az, hogy nem ég le a cucc, amit beleteszünk, hiszen a teflon anyag remek hővezető és egyben hőálló bevonatként vonult be a köztudatba.
Ugyanakkor, ha egy gyenge villanytűzhely hőhatására felpúposodik a serpenyő közepe, praktikus haszna nem sok van a teflonos bevonatnak. Ahogy a következő fotókon látszik is, a Tefal által homályos céllal és bizonyára nagy műgonddal előállított, homorúvá váló serpenyő közepén egyáltalán nem lehet zsiradékban sütni, míg a szélein ez a hiányosság duplán is felhalmozódik. Így bármely háziasszony fáradtság nélkül képes hiteles aktívszenet előállítani. Hogy pozitívumot is mondjunk róla: gigantikus hagymakarikák sütésére például eszményi.