máj.
19.

Tefal, te mindenre gondolsz?

A teflon sütőedények elsőszámú előnye, hogy a speciális bevonat révén kevesebb zsiradékra van szükség, illetve az, hogy nem ég le a cucc, amit beleteszünk, hiszen a teflon anyag remek hővezető és egyben hőálló bevonatként vonult be a köztudatba.

Ugyanakkor, ha egy gyenge villanytűzhely hőhatására felpúposodik a serpenyő közepe, praktikus haszna nem sok van a teflonos bevonatnak. Ahogy a következő fotókon látszik is, a Tefal által homályos céllal és bizonyára nagy műgonddal előállított, homorúvá váló serpenyő közepén egyáltalán nem lehet zsiradékban sütni, míg a szélein ez a hiányosság duplán is felhalmozódik. Így bármely háziasszony fáradtság nélkül képes hiteles aktívszenet előállítani. Hogy pozitívumot is mondjunk róla:  gigantikus hagymakarikák sütésére például eszményi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pocsekaruk.blog.hu/api/trackback/id/tr512015888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

randomuser1 2010.07.21. 11:51:58

monnyuk a tefal ráírja minden edényére h milyen hőforrással használható és az olcsóbb darabok csak gázzal működnek, az elektromos lapon használható modelljei meg simán 3* drágábbak, nyilván nem véletlen, de legalább nem púposodik fel...

bilidzsó 2013.01.04. 08:17:20

A TEFAL EDÉNYEK TAPADÁSGÁTLÓ FELÜLETE KÁROS AZ EGÉSZSÉGRE!!!

To: HU GS Hungary - Vevoszolgalat
Subject:

Tisztelt Tefal!

Az egyik "neves" és nagyon látogatott kuponos oldalon azt olvastuk, hogy: " Bár a teflon bevonatú edények a leégés és letapadás problémáját orvosolják, a teflon a magas hő hatására - rendszeres használat mellett pedig pláne – széttöredezik és belekerül az ételekbe, ezzel rengeteg káros anyagot juttat a szervezetünkbe."

Mivel mi 8-10 éve az Önök által jelenleg is forgalmazott Tefal serpenyő készletet használjuk itthon és kisgyermeknek is készítünk benne ételt, kérem, hogy nyilatkozzanak, hogy a Tefal teflon bevonatú serpenyők folyamatos használata okozhat-e egészségügyi problémát, vagy bármilyen káros anyag bejut-e a szervezetünkbe?

www.kuponvilag.hu/budapest/5-reszes-titanium-bevonatu-spider-pan-serpenyo-keszlet-14-990-ft-helyett-csak-7490-ft-ert.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=20121230Symbol&utm_content=iroda%40netenvegyen.hu&a_aid=newsletter2&emst=CJC0nkSNsN_157762_300029_171

A magunk egészsége fontos és semmi ilyen tájékoztató, vagy figyelmeztetés nem volt a termék megvásárlásakor!

Várom a szíves visszajelzésüket!

A válasz:

2013. január 2. 14:45 HU GS Hungary - Vevoszolgalat írta, <vevoszolgalat@groupeseb.com>:

Kedves XY!

...Ez természetesen függ attól, hogy a bevonat milyen mértékben sérült. Amennyiben felszini karcolások vannak csak rajta, az nem károsítja az egészséget. Amennyiben a legmélyebbi rétegek is súlyosan sérültek, akkor javasolt lecserélni az edényeket, mivel sem a tapadásmentes tulajdonsága nem garantált, sem pedig az, hogy nem juthatnak egészségkárosító anyagok az ételbe.

Üdvözlettel,
A. Csilla
Értékesítési asszisztens
süti beállítások módosítása